10. kolo OP: TJ Vítkov - TJ Sokol Kobeřice 6,5-1,5

20.03.2016 09:00

Soupeř bojoval o naději na udržení v soutěži, my jsme jej ale moc nešetřili. Konečný výsledek vypadá jasně, ale při pohledu na některé partie to tak jednoduché zase nebylo...

(1) SlavojAntonín Jarkuliš (1-0): v pozici na diagramu je černý na tahu (bílý právě zahrál 21. De2 - h5) a může dosáhnout rozhodující výhody. Jak na to? Černý pokračoval chybně De6 (zřejmě krytí h6), o dva tahy později udělal další chybku a bílý si už nabídnutou šanci nenechal vzít.

(2) Martin Krella - Kuře (1/2): kluci to docela zatužkovali, oba postavili své koně na c sloupec, počkali jak se vyvine zápas a dali to za remis a následně se jali zapíjet narození Martinova prvního potomka.

(3) Tonda - Jan Káč (1-0): kapitán v náladě a formě jak ho známe. Hned v zahájení soupeře ovexloval o figuru a přes mírné obtíže v pohodě partii dotáhl k celému bodu.  

(4) Jan Šíma - Dušan (0-1): docela divočina, zdálo se mi, že figury lítaly sem a tam, ale vypadalo to, že Dušan má vše pod kontrolou. Nakonec dal soupeři mat někde uprostřed šachovnice.

(5) VáclavMilan Krautwurst (1-0): diagram znázorňuje pozici po posledním tahu bílého 51. Ke4 - e5. Černý se na delší dobu zamyslel a zřejmě pod vidinou ztráty pěšce se vzdal. Co myslíte, udělal dobře? Když už je tu ten diagram, tak asi ne :) Malá nápověda: za 5 tahů bude bílý čelit hrozbě matu, který může odvrátit pouze odevzdáním kvality...

(6) Jakub Drastík - Jenda (1-0): typická partie ve stylu "kdo chce víc, nemá nic". Remízovou koncovku chtěl Jenda hrát za každou cenu na výhru, až postavil svou věž pod soupeřova střelce a bylo po partii. 

(7) Jura - Pavel Krautwurst (1-0): partie dlouho vypadala vyrovnaně, ale pak soupeř chyboval a Jura sezobl materiál a záhy i celý bod. 

(8) Roman Černý - Richard (0-1): i v požehnaném věku pan Sommer prohání mladé synky, starý matador svého soupeře tentokrát nemilosrdně rozdrtil. 

Zápas byl nesený ve férovém a přátelském duchu, vysoké vítězství nás před posledním kolem vyneslo až na bednu! V benešovské jámě lvové u už jistého vítěze OP ještě zabojujem!