4. kolo OP: ŠO TJ Velká Polom "A" - TJ Vítkov 3-5

29.11.2015 09:00

Preview:

Na velkopolomáky se nám "Kančím horám" historicky příliš nedaří. Po další domácí prohře ve 3. kole bychom ale měli znovu zabrat venku. Soupeř zatím uhrál jen 2 body za 2 remízy (ovšem se silnými soupeři), takže tentokrát bude určitě chtít bodovat naplno. Čeká nás tedy zajímavé utkání, ve kterém se pokusíme poprat o nějaké body.

Hodnocení utkání:

Tonda mi po zápase hlásil, že tak nějak neví co by o zápase psal, tak se toho s dovolením ujmu.
Na úvod minuta ticha za Bohuša a šlo se na to.
(1) Byma - Slavoj: v partii Pavel ukázal, jakým je hráčem. Přes špatně sehrané zahájení, po kterém jsem už jen pomalu vymýšlel (neopodstatněně) maty, se s přehledem všem hrozbám ubránil a v okamžiku, kdy já jsem stále "útočil", tajně přešel do protiútoku s následnou šponou (0-1)
(2) Kuře - Klimša: soupeř se brání po holandsku a Kuře utahuje šrouby a pak už jen lítají pěšci a i když pár výhru urychlujících pleskanců přehlédl, s přehledem dokráčel k bodu (1-0)
(3) Ličková - Leo: Leo opět vyfasoval kobětu, po zahájení soupeřku vylákal k riskantnímu postupu pěšců a pak se usídlil věží na 2. řadě a zkušeně splétal matové sítě (1-0)
(4) Tonda - Trojek: setkání dvou matadorů, černý se brání po francouzsku a to Tonda rád, zvlášť když soupeř natáhne c4. Operace na královském křídle se ale málem nezdařila, naštěstí soupeř ztrácel čas a to byl důvod jeho prohry (1-0)
(5) Bureček - Dušan: bílý obětuje na f7 a získává materiál, zbytek partie bez figury se hrál Dušanovi už těžko (0-1)
(6) Jenda - Pavera: další setkání matadorů, věžovka lepší pro Jendu, ale pardálové se řídili pravidlem, že všechny věžovky jsou plichta (1/2)
(7) Chudoba - Jura: Jura tentokrát v zahájení s pohodě, brzká výměna dam a pak výměna skoro všeho znamená remis (1/2)
(8) Standa - Borkovec: Standa a ty jeho gambity...asi bych si to ukazovat nenechal, neboť po braní na b2 sice měl černý 2 pěšce navrch, ale do jeho pozice záhy mířilo komplet celé bílé vojsko, které donutilo krále k dalekým procházkám v minovém poli (1-0)
Další body z venku nám překvapivě zajišťují 3. místo. Čelo tabulky docela uniká, ale střed je nesmírně vyrovnaný a druhá půlka sezony slibuje zajímavé střety! V příštím kole máme volno, takže k dalšímu mači nastoupíme až po Novém roce.

Slavoj