9. kolo OP: TJ Sokol Štěpánkovice - TJ Vítkov 2-6

28.02.2016 09:00

Preview:

V Palestině zdá se proběhne souboj o dobytí pozice v klidných vodách středu tabulky. Prohra bude znamenat propad tabulkou dolů a téměř obavy o bytí a nebytí v OP. Chtělo by to zase někdy komplet sestavu...Kapitáne?

Hodnocení kapitána:

Po bezproblémové sestavě a dvou těsných porážkách jsme si zasloužili vyhrát a povedlo se to s přehledem favoritů! Tentokrát nám zahrály poslední desky na 90% a už to bylo hotovo! I bez "kvalitního" hráče se to podařilo (nastoupil náhradní kvalitní hráč).

(1) Czudek st. - Jenda (1/2) po rovnoceném zahajení. 

(2) Leo - Kurka Mich. (1-0) se hrála krásná partie! Nové zahájení od Leoše se při kombinační hře velice povedlo, získal celou věž a soupeř vzdal!

(3) Czudek ml. - kapitán Tonda (1/2) partie proběhla rovnocenným způsobem a proto remis byla spravedlivá.

(4) Dušan - Kurka Vil. (1-0) po 3 vynechaných kolech Dušan konečně ukázal, že šach umí ještě hrát. Po zisku kvality dovedl partii až do výhry.

(5) Harazim - kvalitní hráč Martin (1/2) hráči si zahráli zajímavou partií! Po různých akcích a chytácích Martin přišel o 2 pěšce, ale za cenu postavení figur kolem krále, a tak soupeř navrhl remizu, kterou Martin přijal. 

(6) Jenda - Nevřela (1-0) Jenda konečně zabral, jak to bývalo u něho zvykem. Po zahájení ve střední hře získal pěšce a tento zisk uplatnil v koncovce k výhře.

(7) Švacha - Jiří (1/2)  po slabším zahajení se Jirka dostal do presu a bránil se zuby nehty, až soupeř při lepším postavení navrhnul remízu, kterou po schválení kapitána přijal. 

(8) Richard (nejstarší matador) - Harazim Jos. (1-0) nejrychlejší výhra v utkání po necelé hodině! Tak Ríša hraje při dobrém zdraví!

Díky všem hráčům za příkladný výkon a ty 2 zápasy doufám, že zahrajeme v klidu a bez stresu! Zdraví a štěstí přeje tragáč!