Sezona 2023/2024 - účast našich hráčů na 37. ročníku Memoriálu Karla Osmančíka v rapid šachu v D. Benešově dne 23. září 2023

03.11.2023 00:44

Nová turnajová sezona našeho oddílu začíná pravidelně účastí našich členů na MKO v rapid šachu v Dolním Benešově. Letos se turnaj konal v sobotu 23. září. Turnaj byl součástí Grand Prix ČR v rapid šachu. Hrálo se 9 kol tempem 12 minut s bonusem 3 sekund na každý tah. 

Účast na turnaji byla poměrně vysoká. Přihlásilo se 103 hráčů. V porovnání s loňským ročníkem však úroveň kvalitativně poklesla. Soutěžilo sice několik IM a FM, ale jen jeden hráč měl rating přes 2400 bodů a s elem přes 2000 bodů přijelo pouze 14 hráčů. 

Barvy našeho oddílu hájili Tonda Vlček a Petr Šauman. Petr měl hned na začátku turnaje smůlu, když se stal nechtěnou obětí technické novinky pořadatelů v podobě aplikace "Průvodce turnajem" , která mu nepřidělila soupeře, a tím vznikly menší zmatky. 

Jinak proběhl turnaj tradičně v poklidné soutěžní atmosféře.

Vítězem se stal podle prognoz první nasazený a horký favorit IM Vojtěch Zwardoň z BŠŠ Frýdek-Místek -  s náskokem o parník 1,5 bodu - před druhým v pořadí, když získal 8,5 bodu.

Naši hráči bojovali statečně. Tonda Vlček obsadíl 77 místo se ziskem  3,5 bodu a Petr Šauman 90 místo se ziskem 3 bodů.

Oběma děkujeme za jejich nadšení pro šachovou hru a za čas věnovaný reprezentaci našeho oddílu. 

Fotografie z turnaje a výsledkovou listinu si můžete prohlédnout na odkazech níže.

 

Fotografie z turnaje.

Výsledková listina.