6. kolo OP: TJ Vítkov - ŠK TJ MSA Dolní Benešov "D" 5-3

17.01.2016 09:00

Preview:

Co přinese další domácí zápas "U Berana"? Budou problémy se sestavou? Získáme konečně doma nějaké body? Zazpívá nám skrze houstnoucí dým v baru Tornado Lou a přijde s námi Hogo Fogo vypít nějaké kropenaté slepičky? Přijede R1, když kdysi slíbil, že do Vítkova už nikdy? A přijede z Benešova více děvčat než chlapců? Na tyto a další otázky budeme znát odpověď třetí lednovou neděli zhruba někdy po poledni.

Hodnocení utkání a odpovědi na otázky:

Problémy se sestavou byly. Kropenaté slepičky jsme skrze dým pili sami. Body jsme konečně získali. R1 přijel. Děvčata v týmu hostí byla v těsné menšině.

Komentář kapitána:

První utkání v Novém roce se doma konečně zdařilo! Ale ta dochvilnost našich hráčů a zase ta sestava... Nějak se nám nedaří v klidu utkání zahájit. A poprvé jsme měli chladno v klubovně, 18,5 stupně, což rozhodilo R1 :)

Příjezd domácích hostujících hráčů se taky nepodařil (ztráta cca 15 min.). Jenda a Slávek čekali na odvoz (Leo).

(1) Slavoj - Ruda Kriebel (1/2): partie celkem vyrovnaná, z pěšcové koncovky (viz diagram pod článkem) vznikla remízová koncovka K+D vs. K+D!

(2) Lumír Kramář - Kuře (0-1): Kuře s přehledem a jako vždy v pohodě, na závěr v lepší pozici nastražil léčku a soupeř se chytl.

(3) Leo - Jaroslav Žák (1-0): po novém zahajení Leo zamotal hlavu soupeře a ten to vzdal!

(4) Kapitánka Jitka Vavřínková - Kapitán Tonda (0-1): po španělském zahajení v koncovce Jitka nevydržela a dala mi (bod).

(5) Dušan - Pavel Pavera (1/2): po vyrovnaném průběhu a po povolení kapitána remis.

(6) Anička Vavřínková - Jura (0-1): ve střední hře Anička udělala chybu a Jirka toho využil.

(7) Staňa - Terezka Gemsová (0-1): překvapení?! Po zisku kvality Staňa přestal hrát a Terezka toho využila, srovnala a s dvojicí střelců a pěchama navíc vyhrála!!

(8) Vladimír Blokscha - Libomír Pyš (1-0): po svévolném nasazení Libomíra p. Jančálkem (nemohl hrát, a tak si sehnal bez vědomí kapitána náhradu) byl tento zápas pro nováčka těžký! Chyběl klid a pohoda!

Konečná výhra se cení a všem hráčům děkuji za hru a příště v Kravařích bez problému?!

Nakonec slíbený diagram z partie na 1. stole na procvičení koncovky.

Bílý zahrál h3-h4 a černý je na tahu. Co by měl zahrát? A co byste poradili bílému místo h3-h4?