2. kolo OP: Orel Opava "C" - TJ Vítkov 3,5-4,5

25.10.2015 09:00

Preview:

Po debaklu v 1. kole se pokusíme rehabilitovat ve Slavkově u Orlíků. Úkol to bude těžký, soupeř bude jistě favoritem, ale každý zápas začíná od stavu 0-0, takže směle do boje!

Hodnocení utkání:

Po domácí prohře s Malými Hošticemi se vůbec nečekalo, že bychom mohli uspět. A to překvapilo i domácí hráče! Taky díky Leovi za občerstvení (dotatečná 50) a dobrou pohodu na obou stranách!

1. šach. Slavoj s Bohušem Lorenzem tvrdý boj až do poslední chvíle, s pěšcem méně nevydržel (0-1)

2. šach. Kuře s Dankem Jurečkem s přehledem získal figuru a ujali jsme se vedení (1-0)

3. šach. Leo po určitých povinnostech a po nepřehledné pozici na šachovnicí se s Vildou Kovácsem domluvil na remíze (1/2 po konzultaci s kapitánem)

4. šach. Tonda po přivítání se s Toníkem Staňkem (78) sehrál ruskou a na obou stranách bylo všechno tak, jak má být. Bílý pak získal tlak a pak to začalo! Černé figury neměly co hrát a s figurou navíc Tonda v partii vítězí (1-0)

5. šach. Dušan si to dal s Katkou Skočkovou, po zahájení měla Katka 2 lehké figury za věž, ale pak to nějak nemělo šmrnc a alkohol a Dušan zvítězili (1-0)

6. šach. Jenda Jančálek s Jirkou Pardym (st.) ztratil kvalitu, ale Jirka naštěstí nezvolil dobrý postup a Jenda toho využil. Jirka by musel vrátit kvalitu zpět, takže půlka (1/2)

7. šach. Jirka Kundrát měl s Lubošem Havlíčkem po zahájení stejné pozice a při zůstatku nestejných střelců partie doplula do remízových vod (1/2)

8. šach. Staňa Pavelek s domácím kapitánem Robertem Vojvodíkem došel až do věžové koncovky, ve které měl Staňa o pěšce méně, takže nakonec kula (0-1)

Konečný výsledek 3,5-4,5 je nečekaným úspěchem hostí!

Všem hráčům děkuji za přijemnou neděli!